Στον αέρα η σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Στον αέρα η σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 21221/03.08.2011 

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Δυο μήνες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους και τα προβλήματα, που υπάρχουν στο νομό Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τη σχολική στέγη, είναι τεράστια. Η έλλειψη κονδυλίων και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη σχολική στέγη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ το 2009 τα κονδύλια που διατέθηκαν για τη σχολική στέγη κυμαίνονταν στα 20 εκατ. ευρώ, το 2010 μειώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ και το τρέχον έτος 2011 δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπάρξει και πάλι ο κίνδυνος της διπλοβάρδιας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κατάσταση αναφορικά με τα έργα, που αρνούνται να εκτελέσουν οι εργολάβοι λόγω χρεών, είναι χαοτική. Έτσι, κινδυνεύουν να χαθούν τα οικόπεδα για την ανέγερση σχολείων. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθός του. Εάν η Κυβέρνηση δεν αλλάξει σύντομα τακτική και δεν επιδείξει μέριμνα για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, με τα ποσοστά διπλοβάρδιας στη Θεσσαλονίκη να αυξάνονται σημαντικά.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη και να μην επανέλθει το φαινόμενο της διπλοβάρδιας;